Jonnan perheblogi

Mitä siisti koti merkitsee?

Puhtautta, järjestystä, hyvää oloa, rauhaa, rentoutta, aikaa johonkin muuhun kuin siivoukseen..

Oon ollut aina vähän sellanen sinne päin-tyyppi lähes kaiken kanssa, perus sellanen hälläväliä, turha ottaa stressiä turhista asioista. Teini-iässä äitini meinasi menettää järkensä, kun en ollut mikään himosiivoaja. Muistan äitini kysyneen tiedänkö asiasta mitään, kun meidän kaikki kylpypyyhkeet oli hukassa eikä mennyt kauaa, kun sain puhelun, että mun huoneen nurkasta oli löytynyt 14 pyyhettä. En silloin ymmärtänyt äitini vouhkaamista siivoamisesta ja mietin, että elämässä on tuhat tärkeämpää asiaa, kuin siivota hulluna ja stressata jotain vaatekasoja huoneen nurkissa.

Yksin asuessani pidin tavarani mielestäni ihan hyvässä järjestyksessä enkä vielä vuosi sitten osannut stressata yhden lapsen aiheuttamista sotkuista. Nyt kuitenkin, kun lapsia on kaksi, sotku on välillä ihan järkyttävä. Tai siltä se tuntuu. Käytännössä siivoan jatkuvasti. Aloitan heti, kun noustaan aamulla sängyistä. Petaan kolme sänkyä ja siirrytään aamupalalle. Ahdistun, jos en ole edellisenä iltana siivonnut keittiötä täysin, tai jos mies on jättänyt aamupalatarvikkeensa pöydälle. Aamupalan jälkeen tyhjään ja täytän tiskikoneen, pesen tasot ja vien roskiksen eteiseen. Keittiöstä siirryn kylppäriin ja täytän pesukoneen. Sillä välin lapset on kiipeilleet sohvalla ja heittäneet sohvatyynyt sekä viltit keskelle lattiaa. Noukin sohvatyynyt paikoilleen miljoona kertaa päivässä. Imurointi on ehdoton rutiini joka päivä. Sitä ei voi jättää väliin, koska muuten saa kulkea hiekanmurut tai ruoanjämät kiinni jalanpohjissa. Imuroidessa 1-vuotias istuu imurin päällä ja hakkaa nappuloita niin, että imuri sammuu jokatoinen sekunti. Siivottu koti pysyy siistinä niin hetken, ettei ikinä uskoisi, että en ole muuta päivän aikana tehnytkään. Yllätysvieraat tulee aina väärään aikaan ja kirppisostoaan noutavillekin täytyy aina muistaa mainita, että meillä on koti vähän kaaoksessa.

 

En halua tulla sotkuiseen kotiin enkä halua lähtiessäni jättää sitä sotkuiseksi. Tuntuu, että siivoamisesta on tullut pieni pakkomielle. Asia, joka vaikuttaa niin paljon omaan hyvinvointiin ja fiilikseen. Bellapuodista kotiutui meille kiva paketti uusia siivoustuotteita ja siivous sai taas uutta potkua.Mummi ja minä-pesuaineet ovat zeolitittomia, fosfaatittomia eivätkä sisällä keinotekoisia väri-, hajuste tai säilöntäaineita. Tuotteet on valmistettu 100% luontoon hajoavista raaka-aineista eikä nitä ole testattu eläinkokeilla. Valitsin meille pesuaineita Polkkakarkin, sitruunasoodan sekä mansikkamarengin tuoksuisina ja tykkäsin niistä jokaisesta.

 


Lisäksi valitsin meille kaksi Lempi-siivoussuihketta - toisen keittiöön ja toisen kylppäriin. Nämäkin ovat sekä kotimaisia että biohajoavia. Näissäkin ihastuin tuoksuihin. Siistin kodin täytyy myös tuoksua puhtaalta! Nykyään ymmärrän äitiänikin paremmin ;)


Tutustu Jonnaan blogaajien esittelysivullamme! >>