Rennon tyylikästä

 
Olen hyvin pitkälti tee-se-itse ihminen ja sisustajan suosin paljon kierrätettyjä sekä tuunattuja kalusteita. Lähestulkoon kaikki kotimme kalusteista on hankittu kierrätettynä ja monet niistä olen itse kunnostanut parempaan kuntoon, esimerkiksi uusimalla maalipinnan. Tee-se-itse –projekteja on tullut tehtyä aina sängynpäädystä aina saippuoihin asti ja kierrätetyt materiaalit ovat usein oiva valinta näihin projekteihin.


Mutta miten tee-se-itse –ideat ja kierrätetyt materiaalit luodaan bisnekseksi? Hämeenlinnalainen Rento Design on oiva esimerkki siitä. Itse olen vieraillut Rento Design liikkeessä useamman kerran ja itse asiassa kolmessa eri osoitteessa, tällä hetkellä Rento Designin liike sijaitsee Hämeenlinnan kauppakeskus Tavastilassa.


Rento Design itse kuvailee tekevänsä sitä mistä tykkää. Mottona oikein toimiva, jokaisen tulisi tehdä sitä mistä tykkää! Rento Designin tuotevalikoima koostuu urbaanista muodista ja sisustustuotteista. Tuotteiden idea on lähtenyt liikkeelle sisustuslehtipinoista sekä muotilehtikasoista, joita lukemisen jälkeen ei raaskisi heittää menemään. Lehtikasoista perustajakaksikolla lähti lentoon ajatus malliston kehittämisestä.

Tuotteet ovat uniikkeja ja ne tehdään käsityönä erilaisia aikakausilehtiä kierrättäen. Tuotteet ovat keskenään erilaisia ja niitä yhdistävät rento ote, huumori, värit ja ekologisuus. Pidän liikkeestä ja etenkin tuotteista hyvin paljon, sillä niissä yhdistyvät tee-se-itse – henki sekä kierrätys. Tuotteita minun makuuni, jos voisin sanoa! Itse vierailin liikkeessä alkukeväästä ja kotiutin meille Rento Design-malliston seinätaskun.


Seinätaskussa on kolme taskua, kaksi isompaa ja kaksi pienempää (ylin tasku jaettu kahteen). Vielä seinätasku ei ole löytänyt paikkaansa seinältä, sillä potentiaalisia ratkaisuja on liikaa. Seinätaskun voisi laittaa eteiseen, silloin taskuihin voisi sujauttaa muistilappuja sekä kyniä kauppalistaa varten. Yhtä taskua voisi pitää vapaana aurinkolaseja ja avaimia varten, sillä tällä hetkellä nuo lojuvat keittiön tasoilla tai milloin minkä takin taskussa.Seinätaskun voisi myös sijoittaa työpöydän ylle, taskuihin saisi piiloon laskut sekä työpöydän pientä tilpehööriä. Vessan seinällä tämä olisi myös oiva apu, hiusharjat, meikkisudit, fööni ja kiharrin pysyisivät aisoissa aina. Viimeisimpänä vaihtoehtona olisi sijoittaa seinätasku sohvan taakse seinälle. Seinältä voisi napata luettavaa ja leffailtojen jälkeen kaukosäätimet voisi sujauttaa taskuihin seinälle piiloon. Meidän pieni pupuvauva on hurjan innostunut kaukosäätimien nappuloista ja sohvalle unohdetuista säätimistä hän on jo järsinyt parit napit irti, seinätaskussa kaukosäätimet olisivat turvassa. Tai miten olisi keittiö, jos taskuihin sujauttaisikin kapustat, kauhat ja muita keittiövälineitä?

Tutustu Lauraan blogaajien esittelysivullamme! >>