Poikkeus sääntöön

Käsi ylös ne, jotka petaavat sängyn päivittäin. Minä pidän pedatuista sängyistä, ne siistivät makuuhuoneen yleisilmettä ja piilottavat jollakin tapaa intiimeiltä tuntuvat lakanat. Meillä siis yleensä pedataan sänky. Tai siis minä petaan. Minä kun haluan päiväpeiton olevan juuri sillä millintarkalla tavalla taiteltu ja ne miljoonat koristetyynyt siinä päällä juuri tietyllä tavalla aseteltu. Ei siis varmaan yllätä ketään, että mies on irtisanoutunut hommasta. Olen kuitenkin löytänyt poikkeuksen sängynpetauspakkomielteeseeni - pellavalakanat.

Pellavan luonnollinen ryppyisyys on mielestäni todella kaunis enkä missään nimessä halua peittää sitä päiväpeitolla. Pellavalakanat ovatkin tuoneet uudenlaisen rentouden makuuhuoneemme ilmeeseen. Ja mitä ryppyisempänä, sen parempi.

Pellava on myös erittäin helppohoitoinen materiaali, sillä se hylkii likaa ja pölyä. Lakanoiden pesu alhaisessa lämpötilassa riittää ja oman kokemukseni mukaan ne myös kuivuvat narulla nopeasti. Ja mitä enemmän pellavalakanoita pesee, sitä pehmeämmäksi ne muuttuvat. Voiko ollakaan parempaa lakanamateriaalia?

Tutustu Jossuun blogaajien esittelysivullamme! >>