Maateemailua

 

Ystäväpariskunta kysyi meiltä 10-vuotta sitten huvittaisiko meitä lähteä heidän kanssa pari kertaa vuodessa "maateemailemaan". Innolla kuuntelimme mistä on kysymys ja samalla innolla lähdimme myös mukaan. Kyseessä on ruokailuun liittyvä päivä ystäväpariskunnan kanssa, jolloin isäntäpariskunta järjestää toiselle pariskunnalle yllätyksenä päivän valitsemansa maan mukaan. Teemaan liittyy ruokaa, koristelua, pukeutumista ja mikä kivointa nykyään on nettiradio, josta pääsee kaiuttimen kautta kuuntelemaan paikallisen maan radiokanavaa ja musiikkia saaden extrafiilistä teemailuun. Isäntäpariskunta kustantaa kaiken tarjottavan ja hurjan jännää on vierailevalla pariskunnalla aina arvailla mikä teema on tällä kertaa kyseessä.

Olemme matkanneet näiden vuosien aikana Caribialla, Japanissa, jolloin jopa oli Geisha asuun pukeutunut tarjoilija, on oltu mökillä suomihenkeen Strömsössä,  syöty valtavia hampurilaisia Amerikassa, pukeuduttu sariin Intiassa, istuttu Piknikillä Pariisissa ja monta maata on vielä matkaamatta. Aina ollut hurjan kivaa ja ruoka mitä maittavinta. Samalla olemme saaneet kokea uusia makuelämyksiä, joita ei välttämättä muutoin tulisi ikinä maisteltua tai kokeiltua. Caribialainen ruoka esimerkiksi oli varsin eksoottisen makuista. Viimeisin maateema pidettiin meillä syyskuussa ja maanahan oli Tanska. Perinteistä omenapiirakkaa, possupataa ja toki tanskalaisia voileipiä oli tarjolla. Suosittelen kokeilemaan tähän mukaani laittaman reseptin omenapiirakkaa, on taivaallisen hyvää!

Kaada kastike omenoiden päälle ja uuniin. Omenapiirakan nostettuasi uunista, lado päälle paahdetut mantelilastut. Mantelilastut herkästi palaa, en suosittele uuniin laitettavaksi. Vaniljaisen/kermaisen kastikkeen vuoksi tämä piirakka ei kaipaa rinnalleen vaniljakastiketta

 Esipaistoin taikinaa hetken ja piirakka oli uunissa 180 asteessa kunnes näytti kypsyneeltä.

 Suosittelen on ehdottomasti! Maailman paras omenapiirakka!

Miltä teiltä kuulostaa maateemailu, olisiko tässä ideaa ottaa omaankin käyttöön ja saada uutta piristystä ystävien kyläilyyn ja omaankin elämään?


Pirteää marraskuuta kaikille!

Tutustu Tiiaan blogaajien esittelysivullamme! >>