Kolme erilaista, mutta toisaalta niin samanlaista raskautta

Viime neuvolakäynnin jälkeen otin kaikki kolme äitiyskorttia esiin ja ihan mielenkiinnosta vertasin näitä keskenään. Oli yllättävää, kuinka samankaltaisia kaikki kolme raskautta ovat arvojen kannalta olleet, vaikka toisaalta jokainen on tuntunut niin erilaiselta verrattuna aiempaan. Lähtöpainokin on ollut kaikissa sama ja kiloja on kertynyt samassa tahdissa. Vauvan sykkeet on lähes identtiset esikoistyttömme sykkeisiin. Pojalla syke oli matalampi ja sekin vahvistaa tyttöfiilistä entisestään.  Ensimmäinen raskaus oli fyysisesti kaikkein helpoin, toisessa kärsin aamupahoinvoinnista ja nyt kolmannessa kärsin jatkuvasta 24/7 pahoinvoinnista ensimmäiset kolme kuukautta.

Ensimmäinen raskaus oli ainutlaatuinen. Ehti pysähtyä kuuntelemaan ja tunnustelemaan vauvan liikkeitä, ehti soittaa vauvalle musiikkia ja lukea ääneen, ehti huolestua vauvan rauhallisuudesta ja ajatella vauvaa ylipäätään lähes aamusta iltaan. SIlloin tiesi raskausviikot päivälleen vaikka unissaan. Toinen raskaus jäi vähemmälle huomiolle, mutta se ei ollut vielä mitään kolmanteen verrattuna. Nyt aika on vaan hujahtanut ja seuraava neuvolakäyntikin ajoittuu 30+ viikoille, jolloin alkaa iskeä paniikki siitä, että vauvalle ei ole tehty montaakaan tarpeellista hankintaa ja siitä, että synnytys on ihan kulman takana.


Meidän elämä ei muutenkaan just nyt ole ollenkaan niin rauhallista ja stressitöntä, kuin haluaisin. Ensi viikolla muutetaan 30 neliötä pienempään kolmioon, johon en tiedä miten tullaan mahtumaan kolmen pienen lapsen kanssa. Muuttopakkailut on olleet käynnissä jo jonkin aikaa, mikä tarkoittaa elämää pahvilaatikoiden keskellä. Remppamiehet ravaa meidän keittiössä vesivahingon vuoksi harva se päivä. Tyttö on sairastanut yli kaksiviikkoa ja nyt jännitetään, kuka sairastaa seuraavaksi. Talotoimittajat soittelevat vuoron perään ja odottavat meiltä päätöksiä. Voitte varmaan kuvitella, kuinka odotan, että saadaan elämä rauhoitettua vauvan tuloa varten. Eiköhän tästä vielä selvitä ja vauva saa syntyä rauhallisempaan elämäntilanteeseen :)

Ajattelin muuton jälkeen irtautua arjesta yhtenä iltana viikossa ja tutustua raskausryhmässä muihin odottaviin äiteihin. Vauvakin ansaitsee tulla huomatuksi ja ajatelluksi, vaikka kolmas jo onkin. Odotan innolla lähestyvää kevättä ja kesää!

Tutustu Jonnaan blogaajien esittelysivullamme! >>