lauran sisustusblogi

 

Kauniisti keittiössä

Mielestäni keittiö on kodin tiloista se, missä kaaos syntyy helpoiten. Kaaos ilmestyy korkeana tiskivuorena tai pieninä leivänmuruina. Meidän kotona keittiössä oleillaan jo heti aamusta aamupalan merkeissä. Keittiössä kokataan päivittäin, siellä tehdään seuraavan päivän eväät ja mutustellaan iltapalaa.


Pienessä keittiössä tilaa on vähän ja meidänkin keittiön kaappitila on aika vähäistä. Olen pitänyt pienen keittiön pelkistettynä ja mustavalkoisena. Vähäisen kaappitilan vuoksi olen pyrkinyt kiinnittämään huomiota esimerkiksi tee-pakkausten sekä öljy-pullojen ulkonäköön. Ostopäätökseeni on vaikuttanut myös tuotteen ulkonäkö, sillä jotkin tuotteet pidetään meidän keittiössä esillä. Seinään kiinnitetyt avohyllyt tuovat keittiöön lisää säilytystilaa. Avohyllyiltä löytyy tämän talouden tee-valikoima sekä joitain ruoka-aineita. Tee-pakkaukset tuovat kivasti väriä mustavalkoiseen keittiöön ja ruoka-aineet näyttävät herttaiselta vanhoissa lasipurkeissa.


Avohyllyille on nostettu turvaan myös kodin lasiesineitä. Lasiesineet tuovat hyllyille ilmavuutta, eivätkä täydet hyllyt näin ollen näytä raskailta. Tavarat on myös järjestelty pienempiin ryhmiin. Vaaka on nostettu mikron päälle, jolloin se ei erikseen vie tilaa tasolta. Muutkin pienesineet on nostettu mikron päälle, jolloin keittiön tasolla ei harhaile irrallisia esineitä. Siellä täällä lojuvat irralliset esineet lisäävät kaaoksen tuntua. Yrtit tuovat keittiöön lisää väriä ja herkullisia tuoksuja.


Hellan vieressä yrtti ja öljyt on asetettu pienen leikkuulaudan päälle, joka sitoo tavarat yhteen. Tarvittavat keittiövälineet on nostettu S-koukuilla seinälle. Keittiövälineitä on karsittu, jäljelle on jätetty tarpeellisimmat ja hillityimmän väriset. Mausteet on nostettu hellan ylle, liesituulettimen päälle. Vaikutelma ei ole sekava, kun kaikilla mausteilla on samanlainen sirotin. Vaihtoehtoisesti mausteita voi säilyttää vaikkapa rasiassa, jolloin pakkaukset pysyvät piilossa eikä sirottimiin tarvitse sijoittaa.

 

Alla olevaan kollaasiin poimin tarpeellisia keittiöjuttuja, jotka itse kehtaisin jättää esille. Kehtaisitko sinä?

Nicholas Vahé - Coffee Syrup Vanilla, Uashmama paperipussi harmaa, Nicholas Vahé - Olive Oil pistachio, Villi Pohjola-patakinnas, Villi Pohjola-patalappu, Nicholas Vahé - Urban Coffee, Uashmama paperipussi natural, Nicholas Vahé - Spices, meat, Bloomingville salaattiottimet 

 

Tutustu Lauraan blogaajien esittelysivullamme! >>