Kahvia&Leipää

Löysin kahvin saadessani esikoiseni, yövalvomiset tekivät tiukkaa ja ajattelin koittaa kahvin virkistävää voimaa. Koukutuin heti. Aiemmin pahanmakuisena pitämäni kahvi muodostui suurimmaksi herkuksi. Kahvi ja minä olemme jo niin yhtä, että jopa minua Kahvikuppitiiaksi kutsutaan. Kahvihetkeeni kuuluu aina vaahdotettu maitokahvi. Kotonamme ei ole kahvikonetta vaan vaahdotan kahvini maidonvaahdottimella, joita saa edullisesti eri kaupoista. Joskus hifistelen makusiirapeilla ja hyvää herkkua saa myös laittamalla kahvin sekaan tummaa kaakaojauhetta ja vaahtoa päälle, tällöin herkuttelua ilman kaloreita. 


Kahvimuki kokoelmani on varsin mittava ja takana on vuosien keräys. Suosikkejani ovat Disney klassikkomukit ja toki Muumimukejakin meillä on ja paljon erilaisia muitakin mukeja. Bellapuodista olen muuten tilannut upeita Lexingtonin mukeja. :)Kahvia nautin pääsääntöisesti aamuisin ja kahvihetken kruunaa herkullinen voileipä. Tänään herkullinen leipä oli Gourmet näkkileipää makuna Yrtti&Merisuola. Leipämaailmani kuitenkin mullistui pari viikkoa sitten eräässä blogitapahtumassa, jossa aiheena oli tuunata mielikuvituksellisia leipiä runsaista määristä tarvikkeita. Jopa jälkiruokaleipiä toteutimme ja hurmaava jälkiruokaleipä syntyi Vaasan Taika leivästä, tuorejuustosta, Lemon Curdista ja vadelmista. Suosittelen oli taivaallinen makunautinto!

Kuvissa on kaksi tuunaamaani leipää, joihin valitsin kaikkea mitä rakastan. Ylimmässä kuvassa leivän päällä on: majoneesia, kylmäsasvulohta, mätiä, mansikoita, parmesanilastuja, pinjansiemeniä, hunajaa, rugolaa ja ruohosipulia. 

Alemman kuvan leivässä on: majoneesia, kapriksia, kanaa, parmankinkkua, ruohosipulia, paahdettuja paprikoita, avokadoa, rugolaa ja homejuustoa. Kumpainenkin leipä maistui aivan taivaalliselta ja rohkenenpa todeta, että elämäni parhaimmat leivät.

Uskaltakaa nostaa arkiset hetket seuraavalle tasolle, tuunaamalla leipiä mielikuvituksellisista täytteistä, sekoittamalla kahviin eri makuisia siirappeja, vaikkapa kanelia, kardemummaa ja päälle maitovaahtoa. Ainakin viikonlopun aamiaishetkiin jolloin on enemmän aikaa käytettävissä, tuo ripauksen luxusta. Vain taivas on rajana, kun antaa mielikuvituksella vallan.

Upeaa syyskuuta ja herkullisia hetkiä kaikille!

Tutustu Tiiaan blogaajien esittelysivullamme! >>