Innostava kevät ja masentava takatalvi

Kuiva kivistä putsattu asfaltti, lämmittävä aurinko, aurinkolasit ja linnunlaulu - kevätfiilis! Haaveilet jo tulevasta kesästä, aukeavista jätskikioskeista, pitkistä vaunulenkeistä ja terasseista ystävien kanssa. Istut lasten kanssa leikkipuistossa hiekkalaatikon reunalla onnellisena, kunnes yhtenä aamuna katsotkin ikkunasta lumimaisemaa. Säätiedoitukset lupaavat lumimyrskyä, vaikka kalenterissa oli muutama ulkokuvaus, jotka joudut tietenkin perumaan. Talvivaatteet on pakattu varastoon odottamaan syksyä ja nyt ne saisi melkein kaivaa uudestaan esiin. Kuinka paljon voi sää vaikuttaakaan mielialaan ja fiilikseen? Yhtäkkiä tuntuu, kuin kesään ja kolmannen lapsen laskettuun aikaan olisikin viiden viikon sijaan ikuisuus. Nyt lumet on jo sulaneet, mutta loska kastelee lenkkarit ja sukat.


Ennen kuin takatalvi yllätti, ehdimme käydä ystäväni kanssa ottamassa muutaman kuvan muistoksi tästä loppuraskaudesta. Muistoksi siitä miltä maha näytti ja kuinka paljon onnea se kaikkien kurjien raskausvaivojen keskelläkin tuottaa. Kuinka tuo maha saa äidin hehkumaan ja pysähtymään hetkittäin keskellä kiireistä arkea. Arvostamaan pieniä asioita. Meri oli vielä jäässä, mutta aurinko (ja raskaushormonit) lämmitti kivasti. Joidenkin mielestä raskauskuvaus on turhamaista, mutta itse pidän siitä, että voin raskauden jälkeen selata vauvakirjan sivuja taaksepäin ja muistella tätä arvokasta aikaa.

Takatalvi on onneksi hetkellinen vaiva, jonka jälkeen saadaan taas haaveilla tulevasta kesästä ja siitä, mitä kaikkea se tuokaan tullessaan.