Bellapuoti

Sivu:
  1. 1
  2. 2

Artikkelit 1-10 / 13

Nouseva

 

Ideoita opiskelijaboksiin

On jälleen se aika vuodesta, kun sisustetaan opiskelija-asuntoja ja mietitään kuumeisesti, kuinka tehdä kalseasta laatikosta itselle viihtyisä koti. Minulle tämä aihe onkin tänä vuonna erittäin ajankohtainen ja mielessä pyörii monia ideoita soluhuoneeni sisustamisen suhteen. Opiskelijabudjetilla sisustaminen vaatiikin aikaa ja suunnitelmallisuutta, mutta itse suhtaudun siihen mukavana projektina.

Yksi parhaista hankinnoistani onkin ollut tämä juuttikankainen säilytyskori, jota itse käytän pyykkikorina. Kahvojen avulla saan kannettua pyykit näppärästi talomme pesutupaan ja koska sisäpinta on muovitettu, voin kantaa pestyt pyykit samaisessa korissa takaisin huoneeseeni kuivaustelineeseen ripustamista varten. Ekstrapisteet myös tyylikkäästä ulkoasusta, tätä todellakin kehtaa pitää esillä huoneen nurkassa. Miksei näitä voinut olla silloin, kun edellisen kerran olen viettänyt opiskelijaelämää?Opiskelija-asuntojen seinille tai lattioille ei useinkaan saa tehdä mitään, niiden kanssa on vain opittava tulemaan toimeen. Minunkin on siis pitkin hampain totuteltava vaaleanpunaiseen tehosteseinään ja kellertävään muovimattoon. Onneksi viihtyisyyttä ja omaa tyyliä voi tuoda esille ihan pienilläkin asioilla. Bongasinkin Bellapuodin verkkokaupasta muutamia kivoja juttuja, joilla minä ainakin piristäisin mielelläni omaa opiskelijaboksiani.

 
 
 
House Doctorin Watch -seinäkello | paperikori | Tine K -seinäkorit | Irislights Grpahic Grey -pallovalot | torkkupeitto

Sisustusintoa syksyyn!

Kommentit | Bloggarit: By Jossu Kirjoittanut: Teemu Räsänen

 

Uusia tuulia

Syksy on monelle muutosten aikaa eikä tämä vuosikaan tee poikkeusta, ainakaan meidän kohdallamme. Viime syksynä päätin irtisanoutua vakituisesta sosiaalialan työstäni ja kulunut vuosi onkin ollut elämäni parasta aikaa. Olen aloittanut sivutoimiset sisustussuunnitteluopinnot, suorittanut yrittäjyysvalmennuksen, tutustunut moniin uusiin ihmisiin ja mikä parasta, nauttinut elämästäni täysillä. Keväällä myös rohkaistuin tavoittelemaan unelmiani ja vihdoin uskallan julkistaa uutisen myös täällä – aloitin viime viikolla teollisen muotoilun opinnot Lapin yliopistossa.Hyppy takaisin opiskelijaelämään ja muutto täysin vieraaseen kaupunkiin on tuntunut samaan aikaan jännittävältä ja pelottavalta. Muutos on ollut kuitenkin toivottu ja uuden elämänvaiheen myötä tunnen olevani menossa oikeaan suuntaan. Se minun juttuni on tainnut viimein löytyä. Täällä Bellapuodissa tullaan siis varmasti näkemään kuvia myös Rovaniemen opiskelija-asunnosta, onhan se jatkossa toinen kotini. Onneksi se ikioma koti ei kuitenkaan ole hävinnyt minnekään ja sinne onkin ihanaa palata viikonloppuisin.

Mukavaa syksyn alkua, muistakaa tavoitella unelmianne!

Kommentit | Bloggarit: By Jossu Kirjoittanut: Teemu Räsänen

 

Loppukesän aikaan

En millään haluaisi puhua vielä loppukesästä, mutta kalenterin kääntyessä elokuun puolelle, alkaa kesä väistämättä hiipiä kohti syksyä. Takapihalla luonto muuttaa hiljalleen väriään ja omenoiden poskille nousee vähitellen hehkuva puna.

Ajatuksiin piirtyykin se loppukesän upea tunnelma – lämpimät illat, pimenevät yöt ja kynttilöiden lempeä valo. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun aurinkoinen kesäpäivä tummuu yöksi ja kiedot terassilla vilttiä hieman paremmin yllesi. Vielä ei ole kiire sisälle.

Tunnelmallista elokuuta!

Kommentit | Bloggarit: By Jossu Kirjoittanut: Teemu Räsänen


Kesäpihalta väriä kattaukseen

Kesä on jo pitkällä eikä meidän terassi ole uudesta ruokailuryhmästä huolimatta muuttunut kutsuvaksi kesäkeitaaksi. Kesäkuu olikin melkoista reissaamista, joten pihaa ei vain ole tullut laitettua. Puhumattakaan siitä, että olisin kukkia ostanut, niitä kun ei kukaan olisi ollut kastelemassa. Onneksi pihalta voi kauniina päivinä poimia kimpullisen luonnonkukkia. Kaveriksi kaapin perältä mummon perintökupit ja lautasten alusiksi raparperinlehdet.

 Kukat

Kuppi

Kesäfiilistä tuovan kahvikattauksen saakin tehtyä pienellä vaivalla ja mikä parasta, täysin ilmaiseksi. Ja tätähän voi soveltaa vaikka kesämökillä yllätysvieraiden kaartaessa pihaan.

Terassi

Inspiroivaa heinäkuuta, nautitaan Suomen kesäisestä luonnosta täysillä!

1 Kommentit | Bloggarit: By Jossu Kirjoittanut: Teemu Räsänen

 

Rennosti viltillä

Kesä on täällä, ihanaa! Monilla onkin jo terassinlaitto ja pihasuunnitelmat täydessä vauhdissa. Mekin saimme ulos uuden ruokailuryhmän, mutta terassin sisustusintoa haittaa naapurin tontilla olevat männyt – niiden kukinta kun on tällä hetkellä huipussaan. Ja sehän tarkoittaa paksua keltaista siitepölykerrosta meidän terassillamme. Minä kun en joka päivä jaksa olla kalusteita pyyhkimässä, päätin levittää nurmikolle helposti siirreltävän kesäkeitaan.

 

 

Kylmää juotavaa, inspiroiva sisustuslehti ja kaunis auringonpaiste. Ei kai sitä ihminen muuta tarvitsekaan. Suomen kesä on niin lyhyt, että lämpimistä päivistä täytyy ottaa kaikki irti, keinolla millä hyvänsä.

 

 

Aurinkoista kesäkuuta!

1 Kommentit | Bloggarit: By Jossu Kirjoittanut: Teemu Räsänen

 

Terassisuunnitelmia

Melkein tekisi mieli sanoa, että kesä on täällä. Kaunis auringonpaiste ja elohopean kipuaminen lähes 20 asteeseen sai ainakin tämän sisustajan ajatukset terassi- ja pihasuunnitteluun. Kolme edellistä kesää terassia hallitsi talon mukana ostettu ruokailuryhmä (melko tylsä ja perinteinen sellainen) ja ulkosisustaminen jäikin usein erilaisten kukkien ja tekstiilien varaan. Melkoinen tuuri kävikin, kun viikko sitten satuin näkemään nettikirppiksellä ostoilmoituksen ulos sopivasta ruokailuryhmästä. Eihän sellaista tilaisuutta voinut jättää käyttämättä, joten vanha ruokailuryhmä matkasi uuteen kotiin. Tyhjälle terassille onkin mahtavaa päästä suunnittelemaan uutta sisustusta.

Alustavia suunnitelmia minulla terassille jo onkin ja kolme punaista tuolia odottaa autotallissa käyttöön pääsyä. Musta pöytäkin olisi tiedossa, kunhan sen vain saisi haettua yli 400 kilometrin päästä. Tässä kuitenkin muutama kiva idea, jotka bongasin Bellapuodin verkkokaupasta.

Kierrätystiikkipenkki, Polkka Jam Mehukestit -tarjotin, Pappelina Lin -matto, Oohh ruukku, Sky Planter ruukku, tarjotinpöytä

Onko siellä jo terassisuunnitelmat valmiina?

2 Kommentit | Bloggarit: By Jossu Kirjoittanut: Teemu Räsänen

 

DIY vaaterekki

Säilytystilaa ei varmaan koskaan voi olla liikaa ja yksi ehdoton lempparini oman kodin DIY-jutuista onkin makuuhuoneen nurkkaan tehty vaaterekki. Rekin teosta on aikaa jo kaksi ja puoli vuotta, mutta minkäänlaista kyllästymistä ei ole havaittavissa.

Rekki valmistui metallisesta vaatetangon pätkästä, jonka läpi pujotin rautaketjun ja ripustin koko komeuden halutulle korkeudelle kattokoukkujen varaan roikkumaan. Helppoa, halpaa ja omannäköistä. Ominkin rekin kokonaan itselleni ja siinä roikkuvatkin ”ne paremmat vaatteet”. Pisteenä i:n päällä toimivat upeat kupariset henkarit, jotka tuovat kivaa kontrastia kromiseen vaatetankoon.

Hauska kaulakoruteline löytyi sattumalta pari vuotta sitten ja mielestäni se sopiikin hyvin vaaterekin kaveriksi. Nyt on helppo sovitella koruja mekkojen kanssa yhteen eivätkä korujen ketjut ole jatkuvasti tuhannen solmussa.

Iloista huhtikuuta!

Kommentit | Bloggarit: By Jossu Kirjoittanut: Teemu Räsänen

 

Kevättä kohti

Viime viikon aurinkoiset päivät ja räystäiltä tippuva vesi sai ainakin tämän sisustajan ajatukset kevääseen. Ja koska maaliskuu on virallisestikin se ensimmäinen kevätkuukausi, niin nyt saa ihan luvan kanssa suunnitella (ja toteuttaa) kotiin keväistä fiilistä.

Yksi tämän vuoden suurimmista sisustustrendeistä on viherkasvit – olivatpa ne sitten yksittäisinä oksina maljakoissa, suurina huonekasveina ruukkuihin istutettuna tai mummolatyyliin amppeleista roikkumassa. Minä sainkin jostain päähäni idean viherkasviasetelmasta, tiedättehän, sellaisesta harmonisesta kokonaisuudesta, jossa olisi erilaisia ja erikorkuisia viherkasveja sulassa sovussa keskenään. Ja pakkohan se oli sitten toteuttaa ihanan 60-lukulaisen tv-tason päälle.

Suurin innostus kyseiseen asetelmaan taisi olla upea keraaminen maljakko. Viherkasvit nappasin matkaani ruokaostoksilta ja kaksi muuta ”maljakkoa” löytyi kotoa kaappien kätköistä. Mielestäni siis hyvinkin edullinen tapa tuoda kevättä kotiin. Ja voihan tätä soveltaa lähestyvään pääsiäiseenkin. Viherkasvien tilalle ruukkunarsisseja ja rairuohoa, maljakoiksi vanhoja purkkeja ja purnukoita ja koko komeuden kruunaamaan muutama itse maalattu pääsiäismuna.

Aurinkoista maaliskuuta!

Tutustu Jossuun blogaajien esittelysivullamme! >>

Kommentit | Bloggarit: By Jossu Kirjoittanut: Teemu Räsänen

 

Poikkeus sääntöön

Käsi ylös ne, jotka petaavat sängyn päivittäin. Minä pidän pedatuista sängyistä, ne siistivät makuuhuoneen yleisilmettä ja piilottavat jollakin tapaa intiimeiltä tuntuvat lakanat. Meillä siis yleensä pedataan sänky. Tai siis minä petaan. Minä kun haluan päiväpeiton olevan juuri sillä millintarkalla tavalla taiteltu ja ne miljoonat koristetyynyt siinä päällä juuri tietyllä tavalla aseteltu. Ei siis varmaan yllätä ketään, että mies on irtisanoutunut hommasta. Olen kuitenkin löytänyt poikkeuksen sängynpetauspakkomielteeseeni - pellavalakanat.

Pellavan luonnollinen ryppyisyys on mielestäni todella kaunis enkä missään nimessä halua peittää sitä päiväpeitolla. Pellavalakanat ovatkin tuoneet uudenlaisen rentouden makuuhuoneemme ilmeeseen. Ja mitä ryppyisempänä, sen parempi.

Pellava on myös erittäin helppohoitoinen materiaali, sillä se hylkii likaa ja pölyä. Lakanoiden pesu alhaisessa lämpötilassa riittää ja oman kokemukseni mukaan ne myös kuivuvat narulla nopeasti. Ja mitä enemmän pellavalakanoita pesee, sitä pehmeämmäksi ne muuttuvat. Voiko ollakaan parempaa lakanamateriaalia?

Tutustu Jossuun blogaajien esittelysivullamme! >>

Kommentit | Bloggarit: By Jossu Kirjoittanut: Teemu Räsänen

 

Yksi vaikeimmista

Kodikkuutta ja pehmeyttä, lämpöä ja viihtyisyyttä. Kukapa ei näitä kotiinsa haluaisi? Bonuksena akustiikan parantuminen, kalusteryhmien sitominen kokonaisuudeksi ja tilan rajaaminen. Kyllä, puhun matoista. Itselleni matot ovat kuitenkin yksi suurimmista haasteista sisustuksessa ja ongelmani niiden suhteen onkin tuuliviirimäisyyteni. Tänään se kaikista ihanin ja upein matto voi puolen vuoden päästä tuntua tylsältä. Ja koska materiaaleiltaan sekä suunnittelultaan laadukkaat matot maksavat kolminumeroisia summia, ei niitä tule vaihdettua puolen vuoden välein. Siksipä meidän 100 neliön omakotitalosta löytyy vain viisi mattoa ja niistäkin yksi on tuulikaapin kuramatto ja yksi vessan matto. Onneksi on villasukkia.

No entäpä ne kolme mattoa sitten? Olohuoneen lattiaa peittää nettikirpparilta löydetty talja, mutta sehän ei virallisesti ole edes matto. Eteisestä löytyy pyöreä plyysimatto, jonka tehtävä on vain ja ainoastaan suojella lattiaa kenkien mukana tulevalta kuravedeltä ja lumelta. Ei siis esteettisesti mikään kaunotar. Leffahuoneessa puolestaan varpaita lämmittää mustavalkoraidallinen puuvillamatto, joka valitettavasti on parhaat päivänsä jo nähnyt. Vaikka sitä ei tämän perusteella ehkä uskoisi, niin minä kyllä rakastan mattoja. Olen viimeisen kolmen vuoden aikana ostanut useammankin maton, mutta aina ne on palautunut kauppaan tai myyty eteenpäin. Matto on niin tärkeä osa sisustusta, että vääränlainen voi muuttaa koko tilan tasapainon päälaelleen. Ja siksipä tassuttelen tällä hetkellä mieluummin kylmällä laminaatilla villasukissa kuin ihan ok maton päällä.

Maailma on onneksi täynnä kauniita mattoja ja minullakin on omat ikisuosikkini, joita kerta toisensa jälkeen käyn nettikaupoissa ihailemassa. Vielä kun osaisin tehdä päätöksen (ja säästää rahaa), niin kyllä se oikea matto meillekin kotiutuisi. Tai mielellään parikin, sillä vierashuone ja makuuhuone kaipaisivat molemmat sitä maton tuomaa tunnelmaa.

 

Siinäpä tavoitetta tälle vuodelle.  Ihanaa vuoden alkua!

Kommentit | Bloggarit: By Jossu Kirjoittanut: Teemu Räsänen
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Artikkelit 1-10 / 13

Nouseva