Perheen viikkoaikataulu

 Me tiedettiin kyllä etukäteen, että vauvan syntymä ja talon rakentaminen samanaikaisesti saattaisi olla aika raskasta, mutta ihan tällaista arkea en kuitenkaan odottanut. Meidän 3-kuinen huutaa enemmän kuin kumpikaan aiemmista ja välillä ollaan vaan kaikki ihan väsyksissä, kun kurkkusuoraa huutoa jatkuu iltaisin monta tuntia. Samalla ravataan tontilla, omissa harrastuksissa ja töitäkin tehdään siinä samassa kumpikin eri aikoihin. Kun mies viime viikolla ilmoitti alottavansa vielä yhden harrastuksen nykyisten lisäksi, ajattelin, että voiko tämä olla edes todellista enää. Yhteinen aika parisuhteelle on ihan nollissa ja ihan senkin vuoksi päädyimme laatimaan viikkosuunnitelman meidän perheelle. Kirjattiin ylös kaikki menot ja jaettiin pari omaa päivää kummallekin. Sovittiin lisäksi yksi päivä viikosta sellaiseksi, jolloin kumpikaan ei lähde mihinkään vaan koko perhe on koossa. Päätettiin myös, että vähintään yhtenä iltana viikossa tehdään jotain erilaista yhdessä, kun lapset nukkuu, mutta se ei vielä ainakaan toiminut odotetusti. Ei kai kumpikaan jaksa enää muuta kuin hautautua peittojen alle, kun kaikki kolme lasta on saatu nukkumaan. Varsinkin, kun yksi lapsista on huutanut kolme tuntia ja taistellut unta vastaan ja toinen on ravannut pois sängystä kaksikymmentä kertaa milloin milläkin verukkeella. Siinä vaiheessa ei tosiaan mikään parisuhdeilta ole ensimmäisenä mielessä.

Noudatetaanko muissa perheissä viikkoaikataulua? Aika jaetaan tasapuolisesti ja siten on kokoajan kartalla mitä minäkin päivänä tapahtuu. Tähän asti on saatettu tulla ja mennä miten huvittaa huomaamatta yhtään, että toisella ei ole ollut esimerkiksi lainkaan omaa aikaa. Me ollaan aina hoidettu itse omat lapsemme ja vain välttämättömissä tilanteissa isovanhemmat ovat heitä hoitaneet. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että parisuhteelle on pakko ottaa aikaa. Tänään kaikki kolme lasta pääsevät mummolaan ja me käydään miehen kanssa kiipeilemässä uudssa kiipeilypuistossa. Sen jälkeen haetaan pienin kotiin ja suunnataan kohti saunaa. Isommat saa jäädä toista kertaa yökylään Mummolaan :)


Jonkin verran helpottaa tietää, että talo valmistuu ja muutto lähestyy, jolloin yksi aikasyöppö on poissa pelistä. Ja vaikka tämäkin elämäntilanne on ohimenevä, on silti tärkeää saada edes vähän aikaa pelkälle parisuhteelle. Tuntuu välillä jo vähän siltä, että kadottaa toisensa tässä kiireisessä arjessa ja unohtaa jo aivan, millaista sen puolison kanssa olikaan joskus kahdestaan.

Ihanaa loppuviikkoa!