Onni poika sairastaa

Latviassa asuessa vuonna 2003 perheemme pääluku lisääntyi latvialaisella mustalla kollikissalla, joka sai nimekseen Onni. Onni löytyi paikallisesta eläinsuojeluyhdistyksestä ja katseli meitä pikku häkistään niin surkein silmin, että kissan valinta perheenjäseneksi oli aivan selvä asia. 

Onni on aina ollut kulmien coolein kisu ja ollut paljon omilla retkillään. Me ihmiset olemme Onnille olleet palveluautomaatteja, jotka antavat toiselle ruokaa, vaikka öiseen aikaan, jos Onni niin sattuu tahtomaan.

 

Talvet ovat olleet Onnille aina raskaita, ei niinkään kylmyys, mutta isoista lumimääristä Onni ei pidä. Kolmena talvena Onni onkin nuollut stressaantuneena puolet kehosta kaljuksi eli  kaikki minne vaan on ylettänyt, niin karva on lähtenyt. Asiaa on lääkärillä tutkittu ja lääkäri totesi Onnin stressaavan talvesta, vapaudenkaipuun ollessa niin kova.

Viime talvena ei Onni enää nuollutkaan itseään kaljuksi, vaan alkoi laihtumaan ja kerjäämään ruokaa ja juomaan paljon vettä. Veimme Onnin lääkärille ja diagnoosina oli sokeritauti. Onni saa insuliinipiikin aamuin ja illoin ja ei ole enää entisensä. Nyt Onni hakeutuu paljon meidän seuraan ja kehrääkin kovin eli ihmisen lähellä on hyvä olla. Samu koirasta on tullut myös Onnin paras ruuan kerjääjäkaveri. 

 

Onnilla on huonoja päiviä ja hyviä päiviä, mutta parhaita päiviä ovat olleet kesän aurinkoiset päivät, jolloin Onni on paistatella lötkötellyt kodin pihalla. 

Nyt meitä jännittää miten Onni selviää tulevasta talvesta ja tuleeko kovin kylmä ja luminen talvi. Onnin piiri on pienentynyt ja ilot ovat pienet. Toivotaan siten oikein aurinkoista syksyä, siitä nautimme me ihmiset ja Onni kisukin ja keräämme aurinkoenergiaa pimeää talvea varten.

 

Tiesittekö te muuten, että samaa yritystä Bellapuodin kanssa on myös DreamPetstore ja sieltä löytyy meidän eläinystäville vaikka mitä. Kannattaa kurkata. Oikein hyvää syyskuuta kaikille!