Bellapuoti

Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste

Yhdistetty rekisteriseloste- ja informointiasiakirja

Henkilötietolaki (523/1999) 10 § ja 24 §

Rekisterinpitäjä

Hämeen Sanomat Oy

PL 530

13111 HÄMEENLINNA

Y-tunnus 0146644-3

Rekisteriasioita hoitava henkilö

Mika Sutinen

+358 (0)3 61511

Rekisterin nimi

Bellapuoti-asiakasrekisteri, joka on osa Hämeen Sanomien verkkokauppojen asiakasrekisteriä.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietoja käsitellään tilauksen, luototuksen, laskutuksen, perinnän, asiakkaan yhteydenottojen, asioinnin, asiakaskyselyiden, palveluiden kehittämisen, raportoinnin, markkinoinnin ja muiden asiakkuuden hoitamiseen liittyvien toimenpiteiden yhteydessä.

Hämeen Sanomat voi käyttää alihankkijoita tietojen käsittelyssä eri toimenpiteiden kuten sähköpostimarkkinoinnin toteuttamiseksi. Tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen vuoksi osa tiedoista voi sijaita palveluntarjoajan alihankkijoilla.

Rekisterin tietosisältö

Asiakkaan perustiedot:

Asiakkaan etu- ja sukunimi, osoitteet, puhelinnumero, sähköpostiosoite, syntymäaika tai henkilötunnus, sukupuoli, kielitunnus, tiedot markkinoinnin luvista ja kielloista.

Asiakkuuden perusteella syntyvät tiedot:

Ostotapahtuma- ja asiointitiedot eri kanavissa, muut vastaavat ryhmittelytiedot ja koulutustarkoituksiin tallennetut asiakaspuhelut.

Verkkokaupan asiakkaiden lisätiedot:

Käyttäjätunnus ja salasana, vaihtoehtoiset toimitusosoitteet sekä tiedot tuotearvioinneista.

Säännönmukaiset tietolähteet

Asiakkuus ja asiointi:

Hämeen Sanomat Oy ja verkkokaupan kauppiaat omien asiakkuuksiensa osalta.

Yhteystietojen päivitykset:

Pääsääntöisesti asiakas pitää itse huolta siitä, että hänen osoitetietonsa ovat ajan tasalla.

Palveluntarjoaja voi luovuttaa asiakastietoja viranomaisille voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittavissa rajoissa.

Henkilötietoja voidaan myös käsitellä rekisterinpitäjän ja sen yhteistyökumppaneiden kohdennettuun markkinointiin liittyen.

Evästeiden käyttö

Verkkokaupassa käytetään evästeitä (ns. cookie), joiden avulla seurataan kävijäliikennettä ja parannetaan palvelun laatua.

Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, jonka avulla tunnistetaan usein sivuilla vierailevat kävijät, helpotetaan kävijöiden kirjautumista sivuille sekä mahdollistetaan yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä.

Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. Niiden avulla voimme tarjota asiakkaillemme kunkin yksilöityjen tarpeiden mukaisia tietoja ja palveluita. Eväste-toiminnon voi kytkeä pois selaimen asetukset-valikosta.

Evästeiden avulla kerättävä tieto on anonyymiä, mutta tietoa on mahdollista liittää käyttäjältä saatuihin henkilötietoihin ja käyttää kohdennetun mainonnan tuottamiseen (Retargeting). Tämä tarkoittaa, että voit nähdä äskettäin verkkokaupassamme katselemiasi tuotteita tai niihin liittyviä muita tuotteita mainoksissa myös muilla verkkosivustoilla.

Bellapuoti käyttää Google Analytics-palvelua, joka on Google Inc:in verkkoanalysointi palvelu. Analytics-palvelu käyttää evästeitä parantaakseen sivuston analysointia. Google lähettää ja tallentaa evästeiden tuottamat tiedot verkkosivuston käytöstäsi, mukaanlukien IP-osoitteesi Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. Google käyttää näitä tietoja verkkosivuston palveluntarjoajan puolesta arvioidakseen verkkosivuston käyttöä, kootakseen raportteja verkkosivuston toimista verkkosivuston operaattoreille ja tarjotakseen muita verkkosivuston toimintaan ja Internetin käyttöön liittyviä palveluja verkkosivuston palveluntarjoajalle. Google ei yhdistä IP-osoitettasi muihin Googlen säilyttämiin tietoihin. Google voi myös välittää tietoja kolmansille osapuolille, jos lainsäädäntö edellyttää sitä tai jos kolmas osapuoli käsittelee tietoja Googlen puolesta. Voit siis kieltää evästeiden käytön estämällä evästeiden käytön selaimestasi. Evästeiden poiskytkeminen saattaa kuitenkin vaikuttaa sivuston asianmukaiseen toimintaan. Käyttämällä tätä verkkosivua, hyväksyt, että Google käsittelee tietojasi edellä mainitulla tavalla.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Asiakasrekisteriä käsitellään luottamuksellisesti. Rekisteri on asianmukaisesti suojattu ulkopuolisilta palomuureilla ja muilla teknisillä suojakeinoilla. Rekisteriä ei säilytetä paperitulosteena.

Rekisteriä käyttävät ainoastaan henkilöt, joiden toimenkuvaan sen käyttö kuuluu. Jokaisella rekisterin käyttäjällä on henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjiä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Tarkastusoikeus

Asiakkaalla on henkilötietolain perusteella tarkastusoikeus hänestä Bellapuodin asiakasrekisteriin tallennettuihin tietoihin.

Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisena osoitteella:

Hämeen Sanomat/Bellapuoti

PL 530

13111 Hämeenlinna

Tarkastuspyyntö voidaan esittää henkilökohtaisesti osoitteessa:

Hämeen Sanomat

Vanajantie 7

13110 Hämeenlinna

Tarkastuspyyntöä henkilökohtaisesti tehtäessä on esitettävä kuvallinen ja voimassa oleva virallinen henkilöllisyystodistus.

Palveluntarjoaja vastaa henkilökohtaisesti tai kirjallisesti esitettyihin tietojen tarkastuspyyntöihin kirjattuna kirjeenä kolmen (3) kuukauden sisällä tarkastuspyynnön esittämisestä.

Tiedon päivittäminen

Asiakas voi päivittää seuraavia perustietojaan verkkokaupassa: nimi- ja osoitetiedot, sekä puhelinnumero. Osoitetiedot eivät päivity automaattisesti.

Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Asiakkaalla on oikeus kieltää yritystä käsittelemästä itseään koskevia tietoja markkina- tai mielipidetutkimuksia tai suoramarkkinointia varten. Rekisteröitynyt asiakas voi asettaa kiellon verkkokaupassa tai ilmoittaa siitä verkkokaupan asiakaspalveluun asiakaspalvelu@bellapuoti.com.

Kielto tulee lähettää kirjallisena osoitteella:

Hämeen Sanomat Oy/Bellapuoti/asiakaspalvelu

PL 530

13111 Hämeenlinna