Rairuoho on ihanan keväinen sisustuselementti pääsiäiskotiin ja lisäksi rairuohon kylväminen sekä koristelu on mukavaa puuhaa koko perheen kesken. Jos mielit saada pääsiäiseksi pitkän ja tuuhean rairuohon, kannattaa kylväminen tehdä hyvissä ajoin - eli kannattaa toimia heti!

 

Tässä meidän neljä vinkkiä rairuohon kasvatukseen:

1. Kasvualusta. Joidenkin mukaan mullalla ei ole niinkään väliä rairuohoa kasvattaessa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että oikein ravinteikas kukkamulta saattaa olla liian tujua hennolle rairuoholle, jolloin ruohon juuret voivat kärähtää. Rairuoho pärjää myös kokonaan ilman multaa: ruohon voi kylvää vaikkapa talouspaperille tai pumpulille, jos kastelusta huolehtii hyvin.

2. Kastele. Älä anna mullan kuivua! Muista sumutella ja kastella multaa tasaisesti.

3. Kelmuta. Siementen itämistä voi nopeuttaa laittamalla istutuksen päälle tuorekelmun. Tuorekelmu luo rairuoholle hyvän kasvuolosuhteen, sillä se auttaa pitämään mullan tasaisen kosteana. Muista tehdä kelmuun reikiä esimerkiksi haarukalla ja poista kelmu, kun simenet ovat alkaneet itämään.

4. Ruohon trimmaus. Jos rairuoho kasvaa liian korkeaksi, se alkaa helposti kaatumaan. Tähän auttaa ruohon leikkaus saksilla. Ruohon voi leikata haluamaansa pituuteen niin monta kertaa kuina haluaa.

 

Bellapuodista löydät ihanat koristeet ja somisteet pääsiäiseen! Tutustu valikoimaan >>